Afspraak maken

Sandra van der Kaap

Bij huisartsen MC de Es werken we met een bezoek op afspraak. Meestal zult u een afspraak hebben op het Medisch Centrum. Wanneer uw toestand het niet toelaat naar de praktijk te komen, kunnen we bij u thuis komen. Als u denkt dat de dokter bij u thuis moet komen, dan kunt u het beste voor 11.00 uur bellen.

Wanneer u de praktijk belt, zal de doktersassistente naar uw klacht vragen. Zo kan zij inschatten hoe snel een afspraak nodig is en hoeveel tijd voor uw bezoek gereserveerd moet worden. Vanzelfsprekend heeft zij beroepsgeheim. Heeft u er moeite mee te vertellen waar u voor komt, geef dit dan aan. Wij hebben hier begrip voor. Heeft u meer dan één klacht, bespreek dit met de doktersassistente. Zij plant dan extra tijd voor u in. Zo voorkomen we lange wachttijden.

U kunt met al uw gezondheidsvragen en klachten terecht bij uw huisarts.

Binnen de praktijken werken verschillende praktijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners en een verpleegkundig specialist samen met uw huisarts. Zij bieden specifieke zorg.

De praktijkverpleegkundige

De praktijkverpleegkundige richt zich op specifieke patiëntgroepen of hulpvragen: patiënten met Astma/COPD, hart- en vaatziekten, Diabetes en ouderenzorg. Patiënten komen periodiek op het spreekuur voor begeleiding bij hun chronische ziekte.

De verpleegkundig specialist (huisartsenpraktijk van Halteren)

De verpleegkundig specialist heeft een algemeen spreekuur voor kleine kwalen. Daarnaast heeft zij als aandachtsgebied: vrouwen klachten, anticonceptie, ondersteunende gesprekken bij psychische problemen en van de chronische zorg; botontkalking, ouderenzorg en hart- en vaatziekten.

De praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg

De praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg helpt bij psychische vragen of verslavingsproblemen.

De doktersassistente

De doktersassistente heeft ook haar eigen spreekuur waarin zij kleine medische handelingen doet, zoals het verwijderen van hechtingen, het maken van uitstrijkjes en wondverzorging. De doktersassistente doet ook het wrattenspreekuur.