Preventie

Sandra van der Kaap

We kunnen tegenwoordig steeds meer in de gezondheidszorg. Steeds komen er nieuwe behandelmogelijkheden bij om ziekte te genezen. Echter deze behandelingen vinden pas plaats als de ziekte al aanwezig is en gaan niet zelden gepaard met bijwerkingen. Bijwerking van de behandeling zelf of de geneesmiddelen die men krijgt. Zou het niet veel mooier zijn als we deze behandelingen niet nodig zouden hebben?

Het ideale plaatje is natuurlijk dat u ziekte of risicofactoren voorkomt door een goede leefstijl te hanteren. In Medisch Centrum de Es delen wij deze mening en willen wij u daarmee helpen. Dit doen wij in de eerste plaats door een goede samenwerking binnen het Medisch Centrum. Hier hebben wij alle mensen bij elkaar gehaald,  die een rol kunnen spelen u te ondersteunen in de preventie van ziekten (bijvoorbeeld de fysiotherapeut, diëtiste of psycholoog). Pas als het u niet lukt om uw risicofactoren aan te pakken, gaan we over tot behandelen van de risicofactoren (denk aan bijvoorbeeld hoge bloeddruk of suikerziekte).

Daarnaast willen we actief op zoek gaan naar deze risicofactoren en nog onbekende aandoeningen om zo ziekte of verergering van aandoeningen te voorkomen. U kunt hierbij denken aan hartritmestoornissen, verwijding van de lichaamsslagader of etalagebenen.