Actuele informatie coronavaccinatie

Binnenkort ontvangt u de tweede AstraZeneca vaccinatie. Aangezien het vaccin bij ons eerder geleverd wordt, hebben wij de vaccinatie vervroegd naar donderdag 17 juni 2021.

Bent u verhinderd op donderdag 17 juni dan kunt u voor 1 juli een afspraak maken.

Heeft u geen uitnodiging van ons ontvangen, en komt u wel in aanmerking voor de tweede vaccinatie neemt u dan even contact op met de praktijk.

Veel gestelde vragen:

Vaccinatie voor zwangeren met medische indicatie: zwangeren met een medische indicatie kunnen wel gevaccineerd worden (met Pfizer of Moderna).

Vaccinatie van zwangeren zonder medische indicatie: over de vaccinatie van andere zwangeren is het besluit wanneer zij met welk vaccin geprikt zullen worden nog niet genomen. Selectie en uitnodiging zal naar verwachting via het ziekenhuis of de verloskundige lopen.

Alternatief voor AstraZeneca-weigeraars: vanaf 5 juni kunnen 60 t/m 64 jarige die in eerste instantie via de huisarts het AZ vaccin kregen
aangeboden en nog niet gevaccineerd zijn, online een afspraak maken bij de GGD voor vaccinatie met het vaccin Pfizer of Moderna.

Vaccinatiebewijs: door de overheid wordt er gewerkt aan een digitaal, Europees geldig vaccinatie- en testbewijs (digital green certificate), dat gebruikt kan worden voor reizen naar het buitenland en andere momenten waarop een bewijs van negatieve coronatest of coronavaccinatie vereist is. Het gaat hierbij om een app. Een briefje van een arts of het bij de vaccinatie verstrekte kaartje blijkt niet geldig voor dit soort situaties. Patiënten hoeven dus niet bij de huisarts te informeren naar zo’n verklaring.